29 Kasım 2015 Pazar

KALEMLER



         Merhabalar. Uzun zamandır bir blog ve youtube kanalı açma fikri vardı fakat derslerle aynı anda yürütememe korkusu hep bu fikirleri erteliyordu. Peki ne değişti diye soracak olursanız da çevremde ki insanların ' Esra blog açmayı düşünüyor musun? Eğer açarsan hiç sıkılmadan takip ederim.' demeleri bu işe başlamamda büyük bir etkisi oldu.

        Asıl konuya dönecek olursak, öncelikle hiç eğitim almadığımı ve bunu hobi olarak yaptığımı belirtmek isterim. Yani çizimi profesyonel olarak yapmıyorum, tam olarak tekniğini bilmiyorum ( ki bence resimde tekniğin olmadığını, asıl amacın ortaya bir şeyler konulması olduğunu düşünüyorum.) eğer bir kusurum olursa affola. 

         Küçüklüğümden beri çiziyorum ama tam olarak 9.sınıfta çizmeye başladım. Kalemlere hep ilgim vardı, - gerçi hala var..- kırtasiyeye gittiğim zaman kendimi kaybediyorum resmen -_- gözüm hiçbir şeyi görmüyor, eee dolayısıyla bütün harçlığımı kalemlere ve resim defterlerine yatırıyorum. Bu yazımda ise kara kalem çizimlerde kullandığım kalemleri tanıtacağım. Ben Fabercastell'in dereceli kalemlerini kullanıyorum, ben de olanlar 2B 3B 4B 5B 6B ve 8B. Bunların ne farkı var diye çok soru geliyor. Bu kalemlerin birbirinden farkı sadece dokusu, kağıda bıraktığı yoğunluk. Yani 2B olan kalemin ucu daha ince ve dokusu sertken, 8B olan kalemin ise ucu daha kalın ve daha yumuşak. 8B yi ben daha çok tonlama yaparken kullanıyorum, dokusu daha yumuşak olduğu için pamukla veya estompla dağıtması kolay oluyor. Gerçi estomp ülkemizde satılmıyor ben de kendim yapıyorum. Estomplar ne diye soracak olursanız; iki ucu sıkıştırılmış kağıt rulolarıdır, benim estompum ıse fırça ile silgilerin arasında olan ^^

         Eğer çizimde daha koyu detaylar istiyorsam bunu siyah kuru boya ile yapıyorum. Ben de olan Pritt markasının kuru boyası. Bu çok çok iyi olmasa da işimi görüyor.

        0.7 ve 0.5 uçlu kalemlerini ise taslak oluşturmada ve detaylarda kullanıyorum. Böylece hem gerçekçi hem de daha estetik duruyor. yani en azından benim için öyle.



             Yandaki çizimde ise ilk aşamada 0.5 uçlu kalem ile taslak oluşturdum. Daha sonra siyah kuru boya ile göz bebeğini doldurdum ( çünkü daha yoğun bir renk istedim.) ve tonlamaya başladım. Bu tonlamanın daha homojen olması için kendi yaptığım estompu kullandım, böylece daha pürüzsüz bir görünüme sahip olmuş oldum. tekrar göz bebeğine dönüp estompun üstünde kalan kurşun kalıntısı ile içini hafifçe doldurdum. 0.7 uçlu kalemi alarak küçük çember ve büyük çember arasına aralıklı çizgiler çektim. en son olarakta hamur silgi ile aydınlatılması gereken yerleri aydınlattım.

      Tabii ki de göz çizimi bu kadar değil ama göz çizimini başka bir yazımda detaylı bir şekilde anlatacağım için sadece kullandığım kalemleri bir çizimde birleştirmek istedim *-*

        Bu yazımda alatmak istediklerim bu kadar umarım yayını seversiniz, bir başka yazıda görüşmek üzere